Kategória:
Típus:
Megye:
Helység:
Részletes keresés >>

Kiemelt hirdetések

Gyomaendrőd - 58 m2 - 2 250 000 Ft

eladó

Megye: Békés
Helység: Gyomaendrőd
Alapterület: 58 m2

2 250 000 Ft

tovább >>
Debrecen - 33 m2 - 6 000 000 Ft

eladó

Megye: Hajdú-Bihar
Helység: Debrecen
Alapterület: 33 m2

6 000 000 Ft

tovább >>
Hajdúhadház - 80 m2 - 8 000 000 Ft

eladó

Megye: Hajdú-Bihar
Helység: Hajdúhadház
Alapterület: 80 m2

8 000 000 Ft

tovább >>

Elszabaduló kényszerértékesítések?

Tavaly már megjelentek, idén várhatóan még nagyobb arányban lesznek jelen az ingatlanpiacon a kényszer-értékesítők. Országos szinten a teljes tranzakciószám 10 százalékát teszik ki azok az eladások, ahol a tulajdonos fizetési nehézség miatt kénytelen megválni ingatlanától.
Az Otthon Centrum felmérése szerint ez a jelenség leginkább a budapesti agglomerációban és az ország nyugati megyéiben figyelhető meg. Az olcsó lakások piacra kerülésével megjelentek a befektetési céllal vásárló vevők, akik jellemzően ár alapján döntenek egy-egy ingatlan megvásárlásakor.

Az ingatlanpiacot leginkább az befolyásolja, hogy a hitelből vásárolt ingatlanok tulajdonosai hogyan viselik az egyre nehezedő hitelterheket. Deviza alapú lakáshitelek esetében hat százalék, forint alapúak esetében négy százalék körüli a kilencven napon túli késedelemben lévő hitelek aránya. A nehéz helyzet ellenére, a megszorult tulajdonosok még nem szánták rá magukat tömegesen az eladásra, de az Otthon Centrum szerint a kényszerértékesítés már megjelent a piacon. \"2009-ben, még csak elvétve találkozhattunk kényszerértékesítéssel, tavaly már szemmel látható volt azon eladók részaránya, akik fizetési nehézségek miatt voltak kénytelenek megválni otthonuktól, idén várhatóan nőni fog ez a szám.\" - mondta Kühne Kata az Otthon Centrum ügyvezető igazgatója.
Forrás: ingatlanhirek.hu
hirdetés

webbusiness.hu